torstai 6. lokakuuta 2011

"Toinen pyörittelee päätään ja toinen miettii onks tää maailma totta"
Kelassa joku mulle tuntematon mies meinasi käydä kimppuun. Istuin penkillä, tää mies tulee ja ottaa vuoronumeron ja alkaa juoppuhulluuskohtauksissaan raivota lippuautomaatille:

"mitä vittuu sä tuijotat hä?! Mikä sun ongelma on saatanan saatana sylje tänne se lipuke!"

En reagoinut mitenkään, en edes vilkaissut ukkoa. Se istuu mun taakse ja alkaa potkia mun penkkiä ja jalkoja. Ajattelen edelleen ignoorata, mutta kun se alkaa kommentoida mun yskääni, koventaa potkujaan ja kiskoo käsillään mun tuolia taaksepäin ja lopulta huutaa mun korvaan

"Toinen pyörittelee päätään ja toinen miettii onks tää maailma totta! Tässä menee koko ilta ja yö! (kello oli 9 aamulla) Vittu sä huora siinä istut vittu, älä mulle ala!"

alko pikkuhiljaa ärsyttää. Mun vieressä istui keski-ikäinen mies, joka ei myöskään vaivautunut / uskaltanut reagoida mitenkään. Käännyin, ja kylmästi totesin mua häiriköivälle miehelle, voisiko hän ystävällisesti lopettaa potkimisen ja huorittelun, sillä minä en ole häneen vilkaissutkaan. Lisäksi keuhkoputkentulehdukselleni ja siitä aiheutuvalle yskälle en valitettavasti voi mitään. Ukko nous ylös ja yritti tarttua kiinni. Onneks mun vuoro tuli juuri sillä hetkellä ja pääsin asiakaspalvelukoppiin, mies puolestaan häipyi raivoten, karjuen ja ovia paiskoen ulos, niin että toinen Kelan työntekijöistä kävi katsomassa mikä on hätänä. Valitettavasti sama mies tuli takaisin juuri, kun olin yksin lähdössä Kelasta kotiinpäin. Esitin puhuvani puhelimessa, ja yllättäen mies toteaakin melkein ystävälliseen sävyyn:

"mä lähtisin lentoon jos mä voisin."

Jollain tavalla miehen sekavat puheet toi mun mieleen Pelle Miljoonan lyriikat. Vaikka säikähdinkin aggressiivista käytöstä joka muhun kohdistui ilman mitään syytä, tavallaan myös säälin miestä. Se niin selkeästi oli syrjäytynyt yhteiskunnasta, se suhtautui aggressiivisesti asioihin, ihmisiin ja esineisiin eikä oikeastaan nähnyt ympärillään mitään, musta ainakin tuntui sen huutoa kuunnellessa ettei se oikein ymmärtänyt mitä teki tai missä oli, eikä myöskään kuka tai mitä se itse on joskus ollut.  Mua surettaa se, miten paljon hyvää alkoholi pystyy tuhoamaan.

2 kommenttia:

  1. Hrrrrrr itte oisin ainakin ollu aivan kuset housuissa jos nuin ois käyny ;_____;

    VastaaPoista
  2. Tiia: Kyllä muakin karmi siinä vaiheessa kun se yritti kiinni käydä, ja varsinkin pihalla kun olin yksin ja se tuli vastaan, mut lopulta ärsytti vaan niin törkeen paljon että sanoin sille takasin. ..joku raja silläki mitä tuntemattomille tehdään ja huudetaan vaikka ois kuinka kännissä. x__x

    VastaaPoista

Say something!