lauantai 24. joulukuuta 2011

Missä taivas on, missä Jumala on


...Jouluhan alkaa lupaavissa merkeissä.

Olen aivan tajuttoman huolissani eräästä, en halua että enää kukaan vähääkään tuttu joutuu päihderiippuvuuden koukkuun.

Kuusi on suurelta osin keskeneräinen, noi ei juomiseltaan vaivaudu kaivamaan koristeita esiin. Voisin menettää hermoni, mutten halua pilata jouluani sillä. Lapsuuden joulut oli niitä miten herätään aamukahdeksalta, otetaan kinkku uunista ja aletaan odotella Joulupukkia äitin, isän, veljen ja koiran kanssa. Syödään hyvin ja lauletaan joululauluja. Yleensä mukana oli myös mummi ja pappa, mummi tykkäsi leikkiä piirileikkejä. Kaikki avasi lahjat olohuoneessa, sitten juteltiin ja katseltiin jouluohjelmia.

 Mitä mulla on tänä jouluna? Isä, umpipäissään puolialasti hortoileva ja itkevä humalainen nainen, veli joka ei halua tulla kotiin vaan on edelleen ulkona. Kaksi koiraa, adoptoin Mikun tänne pariksi päiväksi. Pitää mut edes jotenkin järjissäni. Pappa on terveyskeskuksessa hoidossa ja mummi yksin kotonaan, kaikki tietää että tää on papan viimeinen joulu.

Mä yritän, tein piparit ja tortut. Vein kavereille lahjat. Anni tuli käymään, onneksi. Laitoin joulumusiikkia soimaan, mutta aloinkin itkemään. Veli itkeskeli huoneessaan, kävin sanomassa että älä välitä, se nainen on aina tuollainen. Joskus pitää näköjään oppia sopeutumaan, mä olen täysi-ikäinen ja itse vastuussa, enkä voi pakottaa ihmisiä muuttumaan. Noi ei koe tarvetta esittää enää mitään perheidylliä, kaikki näkee läpi kuitenkin. Mun tekis mieli mennä olohuoneeseen, huutaa ja kirkua että ettekö te vois edes vähän yrittää, ettekö vois edes YRITTÄÄ olla pilaamatta tätä. On outoa ettei äiti oo täällä jouluna. On outoa miten kaikki on yhtäkkiä ihan erilaista.


Vein joululahjan eräälle. Sen äiti sanoi "Ei sun olis Emmi tarvinnut...Ei kaiken huomioonottaen..."
En kestä myöskään säälimistä, mun läheisten valinnat ei ole musta kiinni. Mä sentään yritän pitää asiat kunnossa. Oli ihanaa nähdä miten talo jossa lapsena vietin kaikki kesät ja illat, oli ihan samanlainen kuin kymmenen vuotta sitten, ei yhtäkään kamalaa muutosta, ei yhtäkään tappelua, ei mitään väärää.


Mä haluaisin joulukirkkoon.Haluan kuitenkin kaikesta huolimatta toivottaa kaikille blogini lukijoille

Hyvää ja rauhallista Joulua !
...Kuva Googlesta.

8 kommenttia:

 1. Toisille ei voi väkisin tehdä joulumieltä, mutta yritä pitää se edes omassa sydämessäsi! Tuli jotenkin tästä kirjoituksesta olo, että haluan toivottaa rohkeaa ja sydämellistä joulua Sulle halauksen muodossa, vaikkei edes kunnolla tunneta.

  Hyvää joulua <3

  VastaaPoista
 2. Nora: Kiitos tosi paljon, tuntuu että halausta tässä tarvitaankin ! Yritän ylläpitää jouluperinteet ja joulumielen veljen kanssa, vaikka nuo aikuiset sitä kovin vaikeuttaakin. Vaikutat kauhean lämpimältä ihmiseltä kun jaksat välittää, vaikkei tosiaan sen enempää tunnetakaan. Kiitos myös siitä, ja vielä näin toistamiseen ihanaa joulunaikaa ja kaikkea hyvää Sulle ja läheisillesi ! <3

  VastaaPoista
 3. Tosta kirjoituksesta tuli monet omat joulut kotona mieleen ja ny tässä yksin sohvalla istuen ja teetä juodessä sekä Mötley Cruen taustalla soidessa voin sanoa että näin on parempi. Voit olla tyytyväinen siihen että edes yrität tehdä joulua ja siitä sulle isot pointsit.
  Halaus myös täältä päin ja hyvää joulua kuiteski.

  VastaaPoista
 4. Anonyymi: Kiitän. Mötley Crüeta muuten kuuntelen itsekin parasta aikaa. Onneks tällaisissa tilanteissa oppii arvostamaan pieniä iloja. Hyvää joulua sinullekin !

  VastaaPoista
 5. Voih... Tuntuu niin pahalta sun puolesta :/
  Omat joulut/juhlat oli ennen kaavaltaan; isä oli umpihumalassa kotona tai jossakin kännäämässä, kaikki juhlat meni riitelyks, isä nolas mut mun kavereitte edes ja parhaimmillaan(=pahimmillaan) hakkas äitii mun kavereitte nähe, isä hakkas mua jne... Näistä syistä en nykyisin enää juhlista välitä. Viimeiset kaksi joulua ovat olleet ihan mukavia. Äiti on selvinpäin ja sukulaisten kaa välit on pikkuhiljaa korjaantumassa paremmaksi ja paremmaksi. Mutta näin ei olisi, ellei äiti olisi suostunut eroamaan isästä, jota en edes isäksi haluaisi kutsua. Hieman tosin tämän joulun joulumieltä laski se, kun ukki kuoli 21.12... :/
  Mutta kuitenkin; ihanaa joulua vähän myöhässä ja ihanaa uutta vuotta! <3 Kyllä se aurinko vielä joskus risukasaankin paistaa :)
  ps: sori sekava viesti, oon väsy ^^'

  VastaaPoista
 6. Jenglish: Sullakin on ollut kauhean vaikeaa, halaus ! Läheisten teot tuntuu aina pahimmilta, ihanaa kuulla että asiat ovat lähteneet korjautumaan. Viestisi ei ollut lainkaan sekava :D Osanottoni ukkisi takia! Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta Sinullekin <3

  VastaaPoista

Say something!