torstai 9. helmikuuta 2012

Homemade potato chips

Joskus harvoin blogiin saattaa eksyä vilahdus ruoanlaitosta, viime yönä - kyllä, siinä keskiyön tienoilla - päätin tehdä ensimmäistä kertaa kotona perunalastuja. Kelasin, että jos oon koulun ravintolassa tehnyt maa-artisokkalastuja, miksei sitten perunaakin.


Kaivoin siis jääkaapin kätköistä 5 kärsinyttä perunaa, pesin ja kuorin ja vedin ohuiksi viipaleiksi. Levittelin viipaleet uunipellille leivinpaperin päälle, pullasudilla öljyä (oliiviöljy olis muuten ollut parempaa) päälle, sitten suolaa ja tilliä. Kiertoilmauunin ylätasolla 180 astetta 20-25min viipaleiden koosta riippuen.

Niistä tuli söpöjä ja hyviä, olin ylpeä pikkuisista, rakkaudella tehdyistä sipseistäni <3








Joku huippukokki tottakai tekis ne rasvakeittimellä/kasarissa öljyssä/pannulla, mutta mun kärsivällisyys ei riitä siihen piiperrykseen varsinkaan keskellä yötä ja pienillä kattiloilla. Uuni tuntui kätevimmältä.


2 kommenttia:

  1. Pakko kyllä testata, kun pääsee kotio! :D

    VastaaPoista
  2. Iida: Suosittelen ! Tuli ihan tajuttoman hyviä vaikka välillä saikin vahtia ettei ne pala, osan maustoin valkosipulijauheella <3

    VastaaPoista

Say something!