perjantai 29. lokakuuta 2010

käsityöihme

Tiedättekös, mun pitäisi varmaan uudistaa koko banneri, blogin ulkoasu ja säätää tekstikentän leveyttä, sekä hankkia kunnollinen kamera. Iski äkillinen tarmokkuuden puuska, koska haluan parantaa blogini laatua huomattavasti nykyisestä. Bannerissa ei varsinaisesti ole muuta vikana, kuin että en saa sitä keskitettyä, ja kuvaus blogin sisällöstä ei nyt aivan täsmää - oon kirjoitellut tänne niin sekalaisesti milloin mistäkin. Sekalaisista aiheista päästään asiaan, jota en ole vielä aiemmin täällä maininnut: olin joskus varsinainen käsityöihme. Siivosin kaappejani ja hyllyjäni, ja löysin kasoittain ala- ja yläasteen aikaisia koulun käsityötuntien tuloksia, mukaanlukien yöshortsit, topin, hameen, virkatun mustekalan, erinäisiä ommeltuja pehmoleluja, tyynyn, villasukat, kaulahuivin sekä lukuisia ristipistotöitä. Omituista, koska en oo uhrannut ajatustakaan käsitöille enää vuosiin.
Tuo itsetehty hame oli joskus oikean kokoinen, ihan nätti korkeavyötäröinen ja vekkihelmainen, ja jopa käytössä. Kasiluokan aikana ja siitä eteenpäin kuitenkin laihduin/laihdutin rankasti, (-10kg) , ja hame menetti muotonsa mun päällä ihan täysin. Kannattiko laihduttaa? Tuskinpa. Kärsin siihen aikaan jatkuvasti päänsärystä, ranteiden ja nilkkojen rasitusvammoista ja muusta epämiellyttävästä sen takia, etten saanut tarpeeksi ravintoaineita. Yhdessä vaiheessa mulla oli typeriä kausia, kuten "en käytä huulirasvaa etten saa siitä turhia kaloreita", nykyään mietin totakin juttua niin, että olisin varmaan tarvinnut jotain apua pahimpina hetkinä. Kukaan ei huomioinut asiaa kovinkaan tarkasti, terveydenhoitaja kysyi kerran että laihdutanko tarkoituksella, vastasin "en, paino on vaan pudonnut itsestään" , ja siihen se jäi. Kukaan ei enää puuttunut asiaan. En suosittele kenellekään, mun syömistottumukset ja asenteet ei oo koskaan palautuneet täysin ennalleen vaikka nykyään meneekin yleensä normaalisti. Hyppäsi ohi käsityöaiheen, mutta ajattelin nyt kertoa tämänkin faktan menneisyydestäni.

Lopuksi vielä kuva havainnollistamaan eilen ostamieni korvakorujen kokoa, (rakastan noita jättirenkaita!) , ja vihdoin se luvattu video Tragic Gunnsien keikalta.


Hauskaa viikonloppua kaikille, mä lähden jatkamaan siivousoperaatiota jos se vaikka edistyiskin vähäsen.

11 kommenttia:

 1. Aivan ihanan suloisia pehmoleluja! :)) Oot ollut kätevä käsistäsi: :)

  VastaaPoista
 2. Theonce: Kiitos :) Vois ehkä joskus kokeilla, vieläkö ompelukoneen käyttö onnistuu.

  VastaaPoista
 3. Tosiaankin olet ollut tosi näppärä käsistäsi! Ihanaa, että löysit vielä kaikki käsityösi, mitä olet nuorempana väkertänyt! :) Kauhistutti vähän tuo sinun laihtuminen, mielestäsi olet edelleenkin hyvin laiha. Yritä syödä normaalisti! hyvää jatkoa sinulle.

  -Leena

  VastaaPoista
 4. Leena: Kiitos. Tykkään säästää kaikkia vanhoja tavaroita, noihin pehmoleluihinkin liittyy niin paljon muistoja :) Hyvää jatkoa myös sinulle!

  VastaaPoista
 5. blogisi on aivan paras älä muuta kirjoitustyyliä :) ja btw. mustekala on neulottu, ei virkattu :ddDD
  T. TOINEN KÄSITYÖIHME

  VastaaPoista
 6. Anonyymi: Kiitos :D Oho, saattaa olla neulottukin, muistelin kyllä että jotain oisin mustekalasta virkannut, kun ala-asteella ei vielä muistaakseni neulottu ollenkaan :o

  VastaaPoista
 7. Oo, on kyllä kivoja pehmoleluja ^^

  Sulla tosiaan on taitoa, mun mielestä kaikkien, jotka vain osaavat, pitäisi tehdä itse itselleen vaatteita ja muuta : D itse kun vain haaveilen moisesta.. Oon joskus tosin onnistuneesti tehnyt itselleni housut ja aikomuksena yrittää taas joskus (':

  Hujj tuo sinun painon putoaminen.. : S saanko kysyä, onko painosi nykyään kuitenkin normaali?

  Itelläkin ollut ongelmia painon kanssa kun olen aina ollut hyvin laiha ja sitten yhtäkkiä kun murrosikä alkoi niin rupesikin tulemaan vähän kiloja lisää.. Koin vain ne numerot jotenkin ongelmallisiksi vaikka periaatteessa en edes lihonut, koska kasvoin samalla.. ja aina olen ollut alipainoinen.. Yläasteen loppupuolella aloin syödä aamuisin kunnon aamupalan ja muutenkin enemmän niin mieli virkosi kivasti ( :

  ~ Pehmolelufreak Ankkendaaleni

  VastaaPoista
 8. Ja hej, tosta siun bannerista.. Toj banneri mikä siulla nyt tuossa on, sopii hyvin vähän tuonne vasemmalle, itseäni se ei ole koskaan ainakaan häirinnyt ollenkaan vaan on ollut hyvin looginen ja "silmäystävällinen" paikka ( :

  ~ Ankha again : D

  VastaaPoista
 9. Ankka: Olis kyllä hienoa osata itse tehdä vaatteensa, ei ainakaan tulis toisia samanlaisia vastaan. :) Painoni on nykyään normaali. Hyvä että olet selvinnyt myös omista paino-ongelmistasi! Ja mukava kuulla että löytyy niitäkin, joita bannerin toispuoleisuus ei häiritse :D

  VastaaPoista
 10. Eihä, Get Outta Schoolist pätkä! :DD Kirjoitan incognito

  VastaaPoista
 11. incognito; jees, pitää joskus ikuistaa vähä videokuvaaki :DD

  VastaaPoista

Say something!