lauantai 16. heinäkuuta 2011

Riihimäki Rock day 2 and Toto in concert

Herään aamulla festarijärjestäjän puheluun, josta poimin koomaiseen mieleeni pätkät:
" Hätä...Riihimäellä asuvat...Guano Apes tarvii... ghetto blaster...bass booster....hyvitys...löytyykö sulta tai tiedätkö ketään?"

Unissani mumisin että ei taida enkä tiedä, ja et muuten herättänyt. Samantien nukahdin uudelleen.

Lauantaina mentiin Tinjan kanssa alueelle hyvissä ajoin. Viideltä mulla alkoi backstagekierros, joten lähdin passipisteelle venailemaan Ellua ja Kristaa jonka piti meidät kierrokselle viedä - yllättäen muut backstagekierrokselle tulijat jättääkin saapumatta paikalle. Hetkisen kuluttus meidän eteen hurauttaa Kotiteollisuuden keikkabussi ja äijät roudareineen astelee ulos. Näin myös kaverini Nooran pitkästä aikaa festarialueen ulkopuolella.
Kierroksella nähtiin toimintaa aika laajasti, mutta lähes kaiken olinkin jo aiempana torstaina nähnyt, kun mulle esiteltiin Scooterin vip-parakki. Tulipa nähtyä myös Bloodpitin Aleksi joka yllättäen oli Toton bandhostina - miehen ilme oli näkemisen arvoinen. Viimeksi Aleksi näki meidät kun käveltiin Tavastian backstagelta Michael Monroen bändin luota , nyt pyörittiin Rock'n'Roll Circuksen backstagella. Vähän oli sellanen " heh heh moi me tässä taas"- olo.

Kierroksen jälkeen takaisin Tinjan luokse ja Happoradio eturiveistä.


A cappella -yhtye, covereita esittänyt Fork yllätti positiivisesti.
Luulin ensin blondia mieslaulajaa naiseksi.
 
Tuli myös ratsastettua rodeohärällä, kun pojat lupas meille ilmasen ratsastuksen sillä ehdolla että Tinja heittää niille tupakan.
Melkein heti rodeohärkäilyn jälkeen lähdettiinkin kotia kohti, ja taksimatkalla saatiin mieluisa puhelu festareiden suunnalta:

"Mä vähän kuulin että sä ja sun kaveri oisitte kiinnostuneita tulemaan Toton roudareiks!"

...oli sitten seuraavan päivän suunnitelmat lyöty lukkoon.
Seuraava aamu eli Toton roudauspäivä alkoi anivarhain - meinattiin myöhästyä heti kahdeksalta alkaneesta työvuorosta kiitos taksin jota sai odottaa reilut 40 minuuttia.
Siivottiin päivään asti aluetta ohjaajien Topin ja Tiinan sekä parin jätkän kanssa.
Osa nuoremmista pojista oli aikamoisia lusmuja, me siivottiin oma alueemme (backstage, vip-alue ja lavan edusta) tuntikausia ennen niitä, sitten meidät laitettiin siivoamaan niidenkin alue.
Siivotessa löytyi kaikkea mahdollista: vaatteita, tupakka-askeja joissa oli vielä poltettavaa, ihmisten kanta-asiakas yms. kortteja, koruja, aurinko-/silmälaseja, avaamattomia ruoka/juomapakkauksia.
Näin esimerkkinä.


Lopulta kun päästiin taukoilemaan oltiin ihan lopussa, parin tunnin yöunet ja helle aiheutti tosi huteran olon. Lojuttiin jättityynyillä, muutaman Toton miehen kierrellessä aluetta meidän ympärillä.
Ateriana toimi tropicana-pizzat, tässä vaiheessa kello oli viisi, ja ihmisiä alkoi tulla porttien sisäpuolelle.
Toto keräsi paljon keski-ikäistä porukkaa, mutta näin myös tuttuja kuten kuoronvetäjäni, gospel-yhtye pro Fidesta tutun Tuomon. Jos joku on käynyt Maata Näkyvissä - festareilla niin todennäköisesti on Pro Fidestakin kuullut jossain.

Levykauppa Äxän autosta tuli tehtyä pari löytöä, ne esittelen muiden ostosten kanssa myöhemmin.Toton keikan loppuvaiheilla tuli viesti että meidän täytyy mennä telttaan, josta saatiin All Areas- passit , ne kaikkein vaikutusvaltaisimmat. Lisäksi meillä oli Staff-passit ja siniset roudaripaidat.
Hermostutti, sillä kaikki muut roudarit oli raavaita kundeja, eikä meille annettu mitään ohjeistusta.
Kelattiin että eihän me osata ja jakseta tehdä mitään.
Totolla oli mukana ilmeisesti saksalaisia roudareita, joista muutama oli tosi mukava, eräskin mies antoi meille ihan kunnon tehtävän, hoitaa kaikki PAINAVAT, siis ihan oikeasti todella raskaat lavamatot rulliksi ja kyytiin.

"I have seen many ladies doin' this, I know you can do the work as the men do!"

Ihanaa että edes joku luotti meidän kykyihin, ensin meitä kohdeltiin vaan niin että
"tytöt vois tehä tän yhdessä, tytöt vois tuoda tyhjiä laatikoita kamoille kun ne on kevyitä, tytöt vois pysyä sivussa"

Lopulta meiltä meni roudaus aika hyvin, otettiin luiskalla vastaan parisataa kiloisia soitinlaatikoita jne.
Kävi kyllä mielessä että vittusaatanaperkele jos laatikko lipeää käsistä, eihän täs boksi ookkaan ku Simon Phillipsin (työskennellyt mm. Mick Jaggerin, Judas Priestin, Eric Claptonin, Gary Mooren ja Whitesnaken bändeissä) parin kymmenen tonnin arvonen rumpusetti.

Tuli aika joukkoon hyväksytty olo, kun eräs Toton jäsenistä nyökkäsi meille kohteliaan "ladies"-tervehdyksen ignooraten muut roudarit, ja kun eräs Toton omista ulkomaalaisroudareista heitti meille jäälaatikosta vesipullot.

Kotiin päästiin keskiyön aikaan, Akun tehtaan porukka jäi roudaamaan aamuun asti.
Olo oli kolhiintunut ja väsynyt mutta onnellinen.
2 kommenttia:

  1. cool!!! 8) Toto on ihan jees bändi. oliko ees kivaa? : D

    VastaaPoista
  2. Zennii: Oli toki :D Oli jännää tajuta miten moni Toton biiseistä lopulta olikin tuttu :D

    VastaaPoista

Say something!