torstai 7. heinäkuuta 2011

Viro-Latvia-Riika 23.-25.6.

Häpeä sentään miten sekalaisia postauksia on tulossa. Hieman Rhodokselta paluun jälkeen iski äkkilähtö Riikaan, joten Tinja saapui meille ja suunta kohti ulkomaita alkoi taas. Jouduttiin ensin menemään mun isän ja veljen sekä iskän kaverin ja sen pojan kanssa taksilla Helsinkiin, sieltä laivalla Viroon, mistä tuntikausien jankkaamisen, parin raivonpuuskan ja aikuisten holtittomuuden jälkeen saatiin 4,5 tuntia kestävä bussimatka kohti Latviaa ja Riikaa. Jouduin taituroimaan kielenkäytön kanssa, kun bussilippuja myyvä nainen sähelsi passien kanssa, tulosti iskälle vahingossa kaksi lippua ja unohti antaa mun veljelle lapsialennuksen. Hotellina meillä oli Tallink Hotel Riga. Ei tässä oikein muuta, jonkin verran tuli shoppailtua torilla, jonne iski kaatosade - harhailtiin Tinjan kanssa ikuisuus eksyksissä toisistamme. Tutustuttiin hämeenlinnalaisiin Sepeen ja Makeen, joiden kanssa tuli hieman juhlittua. Varsinkin Make (varmaan 30-40v) kuvitteli saavansa meistä yöseuraa, Sepe leväytti hampurilaisensa sisällön meidän matolle ja yöunia kertyi joka yö taas vain pari tuntia. Ekana päivänä Tinjan levätessä hotellilla lähdin yksin seikkailemaan kaduille: silittelin muutamaa kulkukissaa ja dyykkasin roskalavalta kivan punaisen käsilaukun. Tutustuttiin vähän paikalliseen yöelämäänkin, valitettavasti karaokebaarissa kaikki kappaleet olivat venäjänkielisiä. Rio- nimisessä klubissa tanssittiin hetki, lähtiessä huomattiin että klo 23 jälkeen ikäraja muuttuu K21ksi. Hups. Kaikkea sitä tuleekin tehtyä. Reissu oli tosi rankka, tuntui että me Tinjan kanssa pidettiin huoli alkoholisoituneista aikuisista sekä villeistä 10-vuotiaista, tuli moneen otteeseen menetettyä hermot. Kaiken huippu oli, kun rahanvaihtopisteellä jouduttiin huijauksen uhreiksi, ja iskä sekä sen ystävä Pete meni sinne riehumaan. Myöhemmin kuultiin hämeenlinnalaismiehiltä, että rahanvaihtopisteeltä oli karjuttu suomeksi "Saatanan mummo käänny tänne ja heti, POLIISI!" ja kaikkea muuta fiksua. Tuli myös huomattua, että Latviassa edes nuoret ei puhu englantia. Torilla etsiessäni Tinjaa olin epätoivoinen, pysäyttelin kaatosateessa ihmisiä vauvasta vaariin, eikä kukaan osannut englantia - mun venäjäntaidoilla puolestaan ei pitkälle pötkitty. Lähtöpäivänä herättiin aikaisin vaikka Make oli valvottanut meitä yöneljään, käytiin saunassa ja porealtaassa parin mukavan suomalaisrouvan kanssa, herätettiin iskä, Pete ja pojat aamiaiselle, ja lopulta lähtiessä käytiin ostamassa hotdogit eräältä kioskimummolta, joka ilahtui silminnähden kun vastasin hänelle venäjäksi "спаси́бо" eli kiitos.
Kotiin päin mentäessä shoppailtiin Viron Merekeskuksessa mm. alusvaatteita, uskomaton myyjä osas heittää arviolta oikeat koot vaikka meillä oli takkia sun muuta päällä kerroksittain. Lisäksi käytiin syömässä jännässä rockbaarissa ja shoppailtiin alkoholia ja tupakkaa satamasta. Mystistä oli, ettei meiltä kertaakaan kysytty papereita, mutta mun takana olleelta, huomattavasti vanhemmalta jätkältä vaadittiin paperit tuplana.

Muutama omituisuus:

Istuskeltiin kadulla, kun latvialaismies tulee kättelemään. Se ei puhunut lähes sanaakaan englantia, mutta luuli meitä ilmeisesti huoriksi.
"five hundreds, five minutes! Finnish sex, latvian vodka!"
Miehen karatessa ilmeisesti hankkimaan rahaa karattiin paikalta nopeasti.

Lisäksi tavattiin Suomesta Tukholmaan vai olikohan se Norjaan 40 vuotta sitten muuttanut pappa, joka ystävällisesti maistaa onko Sepen ja Maken meille tarjoama vodka varmasti turvallista.

Latviasta ostin varmaan elämäni kalleimmat alushousut, olennaisin tiedotusasia blogihistoriassa ikinä.
Oli pakko saada latit litit sentimut ja santimut mitkä lienee käytettyä, joten maksoin neonpinkeistä (?!?) alushousuista 9,90 latia, noin 15e.

...myönnettäköön, että Latviasta ostin pelkästään pinkkejä/vaalenapunaisia vaatteita, mitä en koskaan tee...


Vadelmalikööri, halvimmillaan 2,99e, ite maksoin tosta jonkun 3,60e.
Karmeeta makeeta litkua, kun Make hämeenlinnasta hehkutti "aivan mahtavaa aijai kun on hyvää" katottiin Tinjan kanssa toisiamme ja molemmat todennäköisesti ajatteli että pidäpä Make hyvänäsi.

Pojilla oli hauskaa, ne esitti rampoja, teki kuperkeikkoja ja nauratti ihmisiä kaduilla.
Pidempitukkainen on mun veli.Iskä vauhdissa:

"Otetaan taksi sinne Eniroon!"
minä:
"...meinaat varmaan että Origoon."Muru osti mulle ruusun, tykkään paljon.


Ikuistin olutmäärän minkä joku seurue oli jättänyt pöytäänsä, varmaan 3 litraa meni hukkaan.
...Kyseisestä pöydästä saattoi lähteä mukaan avaamaton tölkki.
Alla myös kotiintuomiset, varsinainen varasto, varsinkin kun Pete tyrkytti kokoajan että ottakaas nuoret naiset tästä laukkuun vielä pari lonkeroa lisää.
Joopajoo, kävi mielessä että selvitäänköhän me hengissä Suomeen asti.
Eka yö+aamu+päivä Suomessa menikin sitten Petellä nukkuessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Say something!